Τζατζίκι από παντζάρι

Τζατζίκι παντζαριού.Είναι μία πολύ πικάντικη σαλάτα και πεντανόστιμος μεζές.

Υλικά

Για Τζατζίκι παντζαριού

500 γραμμ. παντζάρια βρασμένα

300 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. τυρί κρέμα

2 σκ. σκόρδο

2 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος

αλάτι

φρυγανισμένες φέτες ψωμιού

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια σε πολύ μικρά καρεδάκια.

2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, καθώς και αλάτι.

3. Ανακατεύουμε πολύ καλά το τζατζίκι και στη συνέχεια το παγώνουμε. Το σερβίρουμε βάζοντας από μίακουταλιά πάνω σε μια φέτα φρυγανισμένη μπαγκέτα. Γίνεται πεντανόστιμη!

Παρόμοιες συνταγές

Top