Σαλάτα σπαράγγια με καραμελωμένα αχλάδια

Σαλάτα με σπαράγγια καραμελωμένα αχλάδια και βινεγκρέτ κάπαρης.Μία πολύ πετυχημένη μίξη που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στα 6

60 ml. ελαιόλαδο για τα αχλάδια και 80 ml. για τη βινεγκρέτ

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

10 γρ. ζάχαρη καστανή

50 ml κονιάκ

10 σπαράγγια

100 γρ. σπανάκι baby

100 γρ. ρόκα baby

5 κ.σ. καρυδόψιχα καβουρδισμένη και χοντροκομμένη

100 γρ. κατσικίσιο τυρί σπασμένο με το χέρι

2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη

1/2 κ.γ. κόκκους ρόζ πιπέρι

Για την βινεγκρέτ:

Βάζουμε τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι ( 80 ml. λάδι, 2 κ.σ. μπαλσάμικο, την κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και τους κόκκους του πιπεριού), το κουνάμε δυνατά για να ανακατευτούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα και την κρατάμε στην άκρη.

Για τη σαλάτα:

Κόβουμε τις κάτω άκρες από τα σπαράγγια και βγάζουμε τις ίνες με το εργαλείο για ξεφλούδισμα.

Βράζουμε τα σπαράγγια σε βραστό, αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με μπόλικο νερό.

Αφήνουμε τα σπαράγγια στην άκρη να στραγγίξουν καλά.

Για τα αχλάδια:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια.

Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.

Αφήνουμε τα αχλάδια πάνω στη φωτιά και τα ανακατεύουμε πολύ απαλά.

Μόλις αρχίζουν να καραμελώνουν, σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί και να δέσει ελαφρώς σάλτσα να γίνει σαν καραμέλα.

Συναρμολόγηση:

Βάζουμε σε μια πιατέλα τη ρόκα και το σπανάκι, από πάνω βάζουμε τα σπαράγγια σκόρπια και με τον ίδιο τρόπο τα καραμελωμένα αχλάδια.

Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και το κατσικίσιο τυρί, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Παρόμοιες συνταγές

Top