Ψητή φέτα με μέλι θυμάρι και καρύδια

Ψητή φέτα και μέλι.Και τώρα θα λέτε ματι συνδυασμός είναι αυτός!..Και όμως σας προτρέπουμε να το φτιάξετε και να ξέρετε ότι δεν θα απογοητευθείτε.

Υλικά

230 γρ. φέτα

45 ml. ελαιόλαδο ( 3 κ.σ.)

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

θυμάρι 1 κ.γ.

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. καρυδόψιχα χονροκομμένη

Κόβουμε τη φέτα στη μέση και τη στραγγίζουμε.

Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε το 1/3 της ποσότητας του λαδιού και απο πάνω το ένα κομμάτι της φέτας. Περιχύνουμε με το άλλο 1/3 της ποσότητας του λαδιού και το μισό μέλι. Τοποθετούμε απο πάνω το άλλο κομμάτι της φέτας, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο μέλι και πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τα καρύδια και πιπέρι.

Βάζουμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φέτα χωρίς όμως να λιώσει.

Σερβίρουμε αμέσως με ψωμί ή κράκερς.

Παρόμοιες συνταγές

Top