Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα

Κοτόπουλο με προσθήκη μουστάρδας.Ένα πολυ ωραίο και κλασσικό φαγητό που αρέσει στους περισσότερους. κοτοπουλο

Υλικά

1 κοτόπουλο (κομμένο στα 2)

πατάτες

αλάτι - πιπέρι - ρίγανη

ελαιόλαδο

λίγη μουστάρδα για τις πατάτες

λιγο νεράκι για το ταψί

Για το μίγμα μουστάρδας:

5-6 κ.σ μουστάρδας απαλή

1κ. γ. κάρυ

1κ. γ θυμάρι

λιγη πάπρικα γλυκιά

χυμός από 1 λεμόνι

ξύσμα ενός λεμόνιού

1 κ.σ λάδι με άρωμα λεμόνι (εγώ κάνω το λάδι με άρωμα λεμόνι που υπάρχει στο site, εάν όμως δεν το έχετε, μπορείτε να προσθέσετε απλό λαδάκι)

2 σκ. σκόρδο (κομμένες σε μικρά κομμάτια, χωρίς το φύτρο)

πινέλάκι (για να αλείψουμε το κρέας με το μίγμα μουστάρδας)

Εκτέλεση

1) Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε στα 2.

2) Κόβουμε τις πατάτες

3) Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη με τη μουστάρδα

4) Ανακατεύουμε τις πατάτες με τα χέρια μας

5) Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κάρυ, την πάπρικα, το θυμάρι και την μία κ.σ λάδι.

6) Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μιγμα μας

7) Παίρνουμε το πινέλο και αλέιφουμε καλά με το μίγμα μουστάρδας - λεμονιού το κοτόπουλο βάζοντας το και στις σχησμές που δημιουργούνται κάτω από την πετσούλα του!

8) Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.

9) Το περιχύνουμε με λάδι, ρίχνουμε και το νεράκι

10) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 200΄.

Λίγες συμβουλές ακόμη

Λίγα μυστικά ακόμα

Με το μίγμα μουστάρδας - λεμονιού το κοτόπουλο θα σχηματίσει μια χρυσαφένια κρούστα!

Μια παραλλαγή του κλασσικού λεμονάτου κοτόπουλου που έκανα σήμερα! Δοκιμάστε το! Θα γλείφετε και τα δαχτυλά σας. Δεν μοιρίζει καθόλου κοτοπουλίλα!

Top