Όταν το κοτόπουλο αντάμωσε το θυμάρι

 

 

Το θυμάρι όταν ανταμώσει με το ψητό κοτόπουλο τότε αντιλαμβάνεστε για τι αποτέλεσμα μιλάμε.

 

Υλικά για 4 άτομα

800 γραμμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φαρδιές φέτες

1 μερίδα Zωμό Λαχανικών "Σπιτικός" της Knorr

4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

100 ml λευκό κρασί (6 κουταλιές της σούπας)

1½ κουταλιά ζάχαρη καστανή

80 γραμμάρια Βιτάμ Soft (3 κουταλιές της σούπας)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κάθε κρεμμύδι σε ψιλές φέτες .

2. Πλένουμε το στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε σε φαρδιές φέτες.

3. Βάζουμε στη φωτιά ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με το Βιτάμ Soft και μόλις αυτό λιώσει ροδίζουμε το κοτόπουλο.

4. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 4-5 κλωναράκια θυμάρι.

5. Ρίχνουμε το Ζωμό Λαχανικών "Σπιτικός" της Knorr και αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

6. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 3-4 λεπτά.

7. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, για να καραμελώσουν ελαφρά.

8. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το κρασί , δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν εξατμιστεί κατεβάζουμε το φαγητό και σερβίρουμε με 4-5 κλωναράκια θυμάρι.

Παρόμοιες συνταγές

Top