Μία πανεύκολη σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα.Είναι ένα γλυκό γευστικότατο και μπορεί να γίνει σε γρήγορο χρόνο.

Υλικά

2 κουταλιές του γλυκού καφέ στιγμής

375 γραμμάρια νερό

200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική χωρισμένη στα 130 και 70

60 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

50 γραμμάρια κακάο χωρισμένο στη μέση

90 γραμμάρια βούτυρο

60 γραμμάρια σοκολάτα ψιλοκομμένη

100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν

70 γραμμάρια γάλα

1 κρόκος

μία πρέζα αλάτι

2 βανίλιες

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύω τον καφέ με το νερό και το αφήνω στην άκρη

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα 70 γρ λευκή ζάχαρη με την καστανή και το μισό κακάο

Σε ένα τρίτο μεγαλύτερο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι λιώνω το βούτυρο. Αποσύρω από τη φωτιά με το που λιώσει το βούτυρο και ρίχνω μέσα το υπόλοιπο κακάο και τη σοκολάτα. Ανακατεύω καλά να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Προσοχή να μην είναι καυτό το λιωμένο βούτυρο γιατί το κακάο καίγεται εύκολα και μυρίζει. Ρίχνω μέσα το γάλα, το αλάτι, τις βανίλες, τον κρόκο αυγού και τα 130 γρ ζάχαρη που έχουν μείνει. Ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Ρίχνω και το αλεύρι και ανακατεύω με μια κουτάλα για να γίνει ένα ωραίο μείγμα. Βάζω αυτή τη ζύμη στον πάτο μιας φόρμας για κέικ. Από πάνω με ένα κουτάλι πασπαλίζω με το μείγμα από τις δυο ειδών ζάχαρες και το κακάο.

Πάνω από αυτό ρίχνω προσεκτικά το νερό με τον καφέ… Και εδώ με κοιτάτε παράξενα και λέτε τι μας λες ρε Άκη, κάποιο λάθος έχει η συνταγή σου… Ε δεν έχει.. ακολουθήστε τα βήματα και θα δείτε…

Βάζω τη φόρμα στο φούρνο με προσοχή να μην χύσω τα νερά. Ψήνω για 45 λεπτά, όχι παραπάνω και είναι σημαντικό να κρυώσει το γλυκό για μισή ώρα μετά πριν το σερβίρω…

Αυτό που γίνεται είναι η ζύμη να ανεβαίνει πάνω και κάτω να μένει μια κρέμα σοκολάτας… Ιδιαίτερο και νόστιμο ιδίως με λίγο παγωτό!

Top