Γερμανική γλυκιά πίτα

Αυτό είναι ένα γλυκό με του κόσμου τα καλά μέσα και εξαιτίας αυτής της ποικιλίας το κάνει ξεχωριστό.Το φτιάχνουν πολύ συνήθως τα χριστούγεννα.

Υλικά

3,5 φλιτζάνια τσαγιού μαύρη σταφίδα

3,5 φλιτζάνια τσαγιού ξανθή σταφίδα

1 φλιτζάνι τσαγιού ξηρά βερίκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα

2 φλιτζάνια τσαγιού ξηρά δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι τσαγιού γλασαρισμένα φρούτα

1/2 φλιτζάνι τσαγιού βύσσινο σε σιρόπι

1,5 φλιτζάνι τσαγιού γλασέ κεράσια ψιλοκομμένα

3 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο

3/4 φλιτζανιού τσαγιού κονιάκ

250 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1,5 φλιτζάνι τσαγιού μαύρη ή καστανή ζάχαρη

2 φλιτζάνια τσάγιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αυγά

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα ξηρά φρούτα, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το ποτό και το μέλι. Ανακατεύουμε και τα σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε αρκετές ώρες (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ).

p1050518_400

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο βούτυρο και τη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα φρούτα. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι. Λαδώνουμε ταψί διαμέτρου 34 εκατοστών, στρώνουμε λαδόκολλα επάνω του και αδειάζουμε το μείγμα.

p1050517_400

Το στρώνουμε με το χέρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και ένα τέταρτο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. Ελέγχουμε αν έχει γίνει βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο εσωτερικό του. Καλό είναι για να μην ξεραθεί από πάνω να τα σκεπάσουμε προς το τέλος με αλουμινόχαρτο. Μόλις το βγάλουμε το αλείφουμε με τις δυο κουταλιές κονιάκ.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε.

p1050519_400

Επειδή είναι κολλώδες γλυκό θα πρότεινα να ψηθεί σε ατομικά φορμάκια για να είναι πιο ευπαρουσίαστο.

Top