Μηλόπιτα τραγανή

 

 

Μία τραγανή μηλόπιτα είναι ότι πρέπει και ιδιαίτερα για τα παιδιά.Φτιάχνεται εύκολα και είναι πεντανόστιμη για να συνοδεύσει το απογευματινό σας σνακ.

 

Υλικά

Φρέσκια ζύμη σφολιάτας

6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

½ φλιτζάνι ζάχαρη

½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

2/3 φλιτζανιού καρυδόψιχα

½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες

1 αυγό χτυπημένο

1 κουτ. σούπας κανέλα

Εκτέλεση

Στρώστε το ένα φύλλο ζύμης σε βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ. Σοτάρετε για 3 λεπτά τα κομμένα σε κυβάκια μήλα στο βούτυρο ρίχνοντας μια κουταλιά ζάχαρη και μια μέχρι να «μαραθούνε». Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και απλώστε το μείγμα στο ταψάκι. Με κουπ-πατ κόψτε από το δεύτερο φύλλο τα αστεράκια (ή άλλο σχέδιο που έχουμε) και στρώστε το φύλλο πάνω στο μείγμα. Αλείψτε την επιφάνεια του φύλλου με το αυγό και ψήστε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 180ο. Όταν βγάλετε την πίτα από το φούρνο, βάλτε στα αστεράκια μια λεπτή στρώση μαρμελάδας. Η μηλόπιτα είναι έτοιμη για το απογευματινό σας σνακ!

Παρόμοιες συνταγές

Top