Λουκανικόπιτα σπιτική

Λουκανικόπιτα.Μια πρόταση για πίτα εντελώς διαφορετική απο τις συνηθισμένες.Φτιάξτε την και σπολαύστε την.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας νωπό

5 λουκάνικα φρανκφούρτης

3 φέτες μπέϊκον

200γρ σάλτσα τομάτας

Λίγο τυρί Gouda κομμένο σε κύβους

3-4 φέτες τυρί για τοστ

1 πιπεριά πράσινη

1 κρεμμύδι ξερό (μέτριο)

Εκτέλεση

Η Προετοιμασία των υλικών

Αρχικά σε μία κατσαρολίτσα σωτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν ρίχνετε και την σάλτσα, ανακατεύετε αφήνετε να πάρουν μία βράση και χαμηλώνετε την φωτιά για 10 λεπτά περίπου.

Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι ή νερό σωτάρετε τα μπέϊκον και από τις δύο μεριές.

Στην συνέχεια κόβετε σε κομματάκια τα λουκάνικα και τα βάζετε στο τηγάνι αφού αφαιρέστε το μπέϊκον. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζετε.

Η Προετοιμασία για τον φούρνο

Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα.

Απλώνουμε την σάλτσα στο φύλλο αφήνοντας στις άκρες λίγο κενό για το δίπλωμα (δείτε την 1η φωτογραφία).

Στην συνέχεια ανάμεσα στην σάλτσα βάζουμε τα λουκάνικα και τους κύβους τυρί.

Διπλώνουμε τις άκρες του φύλου (σαν να τυλίγουμε ένα δώρο) και στο κενό που απομένει στο πάνω μέρος της πίτας μας, σκεπάζουμε με τις φέτες τυρί

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά

Top