Μηλοπιτάκια με wonton

Αυτά τα μηλοπιτάκια λόγω αυτής της συνταγής,γίνονται τραγανά και νοστιμότατα.

Υλικά

1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
100 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης ή άλλο της αρεσκειάς σας
2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
15 ml σιρόπι-νέκταρ αγαύης
1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/8 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
480 ml. λάδι canola ή και περισσότερο για το τηγάνισμα
18 φύλλα ζύμης wonton
45 γρ. ζάχαρη άχνη

Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων τα μήλα, τα δημητριακά, τις σταφίδες, το σιρόπι αγαύης, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά μας και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε στον πάγκο μας ένα μπολάκι με νερό, ένα πινέλο μαγειρικής, και τα wontons τα οποία καλύπτουμε με μια βρεγμένη πετσέτα ώστε να μην μας ξεραθούν.

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει.

Στο μεταξύ παίρνουμε ένα φύλλο wonton και τοποθετούμε στο κέντρο του ενα κουταλάκι απο τη γέμιση με τα μήλα που έχουμε φτιάξει. Κλείνουμε τις άκρες του φύλλου και τις περνάμε με λίγο νερό με τη βοήθεια του πινέλου. Πιέζουμε τις άκρες των φύλλων ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα wontons.

Τηγανίζουμε τα wontons στο καυτό λάδι φροντίζοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τηγανίζουμε για ένα περίπου λεπτό απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αποσύρουμε τα μηλοπιτάκια απο το καυτό λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί. Αφήνουμε τα μηλοπιτάκια να κρυώσουν και έπειτα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.

Top