Ρεβιθάδα η αγαπημένη μας

Ρεβυθάδα.Το αγαπημένο φαγητό της κάθε παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας.

Υλικά

1 κ.γ. σόδα

180 γρ. ρεβίθια ( 1 φλ.τσ.)

1700 ml νερό ( 6-8 φλ.τσ.)

1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες

15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 1 κ.σ.)

3 λεμόνια το χυμό τους

60 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

Για να προετοιμάσουμε τα ρεβύθια τα βάζουμε σε ένα μπόλ με μπόλικο νερό, να μουλιάσουν, απο το προηγούμενο βράδυ.

Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβύθια. Τα βάζουμε πάλι στο μπόλ με μπόλικο νερό και τη σόδα και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε.

Βάζουμε τα ρεβύθια και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά αφαιρώντας τους αφρούς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Κλέινουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 2 ώρες. Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.

Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.

Στο μεταξύ αναμιγνύουμε σε ένα μπόλ το αλέυρι με το χυμό των λεμονιών. Μόλις γίνει ένα λείο μίγμα προσθέτουμε 2 κ.σ. απο το ζωμό της σούπας που βράζει. Ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στη σούπα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας τακτικά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού.

Παρόμοιες συνταγές

Top