Φασόλια γίγαντες με το πάντα θρεπτικό σπανάκι

Τα φασόλια,το εθνικό φαγητό των Ελλήνων είναι ένα φαγητό,που αν έχεις φαντασία και μεράκι,μπορείς να τα κάνεις πάρα πολλούς συνδυασμούς.Ένας απο αυτούς τους συνδυασμούς είναι να τα παντρέψουμε με το πάντα θρεπτικό και ωφέλιμο σπανάκι.

Υλικά

500grγίγαντες

500grσπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)

½ ματσάκι μαϊντανό

½ ματσάκι άνηθο

1 πράσο (προαιρετικά)

1 καρότο (προαιρετικά)

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 φλ. Χυμό ντομάτας και 1 κουταλιά μπελτέ

1 φλ. Ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τους γίγαντες που έχετε αφήσει να φουσκώσουν σε νερό όλη νύχτα - 20 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας ή τουλάχιστον μία ώρα σε κανονική κατσαρόλα.

Εν τω μεταξύ έχετε βράσει το σπανάκι (ή ξεπαγώσει, εάν πρόκειται για κατεψυγμένο) και τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη ρίγανη και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αφήνετε να βράσουν λίγο όλα μαζί.

'Οταν ετοιμαστούν οι γίγαντες τους ρίχνετε σε ένα ταψί, ρίχνετε από πάνω και το σπανάκι, ανακατεύετε αν θέλετε και με λίγο ακόμα λάδι και το βάζετε στο φόυρνο για καμία ακόμα ώρα.

Πολύ ωραίο είναι να βάλετε κανένα εικοσάλεπτο πριν γίνει το φαγητό λίγη τριμμένη φέτα από πάνω και ξανά στο φούρνο.

Παρόμοιες συνταγές

Top