Φασόλια με γαρίδες

Φασόλια με γαρίδες.Μπορεί να σας ακούγεται λίγο αντιφατική αυτή η συνταγή,αλλά το αποτέλεσμα μας δίνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα,απο την αντίφαση που μπορεί να εκπέμπει!

Υλικά

480 ml νερό
280 γρ. κουσκουσέ ζυμαρικό
Αλάτι 1/4 κ.γ. για το ζυμαρικό και επιπλέον 1 κ.γ.
60 γρ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά μικρά,ψιλοκομμένα
450 γρ. γαρίδες
1 κονσέρβα άσπρα φασόλια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει προσθέτουμε 1/4 φλ.τσ. κούς-κούς και 1/4 κ.γ. αλάτι. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά με κλειστό το καπάκι. Ανακατεύουμε μέ ένα πιρούνι.

Βάζουμε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σωτάρουμε για μισό λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρέυουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν ρόζ οι γαρίδες.

Προσθέτουμε τα φασόλια, τον μαϊντανό, το χυμό του λεμονιού, το υπόλοιπο βούτυρο, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε τις γαρίδες με το κούς-κούς.

Top