Μπουγιουρντί μεζέ

 

 

Μπουγιουντί μεζέ.Και μόνο που το λες χορταίνεις.Πατρίδα του μπουγιουρντί μεζέ η όμορφη Θεσσαλονίκη,και είναι το αγαπημένο μεζεκλίκι των καλοφαγάδων.Είναι πεντανόστιμο και εύκολο στην δημιουργία του.

 

 

Υλικά:

  • 1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κομμάτι φέτα
  • 2-3 φέτες γκούντα (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε σε μικρά κομματάκια (κυβάκια) την ξεφλουδισμένη ντομάτα. (Tip:για να ξεφλουδίσουμε εύκολα ντομάτες τις βουτάμε για 1 λεπτό σε βραστό νερό. Μετά από αυτό η φλούδα βγαίνει σχεδόν μόνη της ευκολότατα).
  • Ομοίως κόβουμε και την φέτα σε μικρά κομματάκια και την πιπεριά σε μικρά ροδελάκια.
  • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο τύπο τυριού θέλετε αν και ακόμη και με σκέτη φέτα γίνεται θαυμάσιο.
  • Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο (όπως αυτά που τοποθετείται το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι), ή σε οποιοδήποτε μικρό πυρίμαχο σκεύος.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο (να πάει παντού) και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  • Ψήνουμε στους 200 C για ένα τέταρτο της ώρας περίπου.

Σερβίρισμα:
Μετά το ψήσιμο ανακατεύετε με ένα κουτάλι να δέσουν τα υλικά και να πάει η ρίγανη παντού και το σερβίρετε μέσα στο πήλινο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φέτες ψημένου ψωμιού (ραντισμένες με ελαιόλαδο και ρίγανη).

Παρόμοιες συνταγές

Top