Αφράτοι και τραγανοί ψαροκεφτέδες

Ψαροκεφτέδες.Με αυτή την συνταγή εκμεταλλεύεσθε μόνο τον μπακαλιάρο χωρίς την σκορδαλιά.Γίνονται τραγανοί και αφράτοι ψαροκεφτέδες και είναι σκετη απόλαυση.Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μπάσουμε τα παιδιά που δεν αγαπούν τα ψάρια,σιγά σιγά,στον κόσμο των ψαρικών.

Υλικά

1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο

ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα

1 κρεμμύδι, πολτοποιημένο

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα

1κ.γ. ρίγανη

δυόσμος

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αφαιρέστε από το μπακαλιάρο τα κόκαλα και την πέτσα του και ψιλοκόψτε τον.

2. Ζυμώστε τον με το ψωμί που έχετε μουλιάσει, το κρεμμύδι, τη ντομάτα και τα αρωματικά.

3. Πλάστε τους κεφτέδες, όσο πιο ισομεγέθεις γίνεται, για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

4. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι (ή σε φριτέζα) βάλτε αρκετό ελαιόλαδο και αφήστε το να κάψει.

5. Πριν τηγανίσετε τους κεφτέδες, κυλίστε τους καλά στο αλεύρι. Τηγανίστε τους μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα, βάλτε τους σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι και σερβίρετε.

Παρόμοιες συνταγές

Top