Γιαούρτι παντζαριού με κοτοκεφτεδάκια

 

Τα κεφτεδάκια είναι από τα φαγητά που αρέσουν πολύ σε μικρούς και μεγάλους. Τα φτιάχνουμε λοιπόν με κιμά κοτόπουλου και τα συνοδεύουμε με γιαούρτι με παντζάρι και θα γίνουν ανάρπαστα!

Διαδικασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και το κρεμμύδι να γυαλίσει. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου, τη φρυγανιά, το ξυσμένο παντζάρι και την ντομάτα, το τζίντζερ, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, το αβγό, το μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας και ύστερα αφήνετε για λίγο το μίγμα στο ψυγείο να αναμιχθούν τα αρώματα.

Αλείφετε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο και με ένα ψαλίδι κουζίνας τις κόβετε σε τριγωνάκια ή λωρίδες και τις απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές.

Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε κεφτεδάκια βουτώντας τα χέρια σας κάθε τόσο σε ένα μπολ με νερό για να μην κολλάνε. Λαδώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αφήνετε στη φωτιά να κάψει καλά και ρίχνετε τα κοτοκεφτεδάκια. Όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μια πλευρά, τα γυρίζετε να ψηθούν κι από την άλλη.

Ετοιμάζετε το γιαούρτι με παντάρι ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ. Κατόπιν, σερβίρετε τα κοτοκεφτεδάκια ζεστά συνοδεύοντάς τα με το γιαούρτι παντζαριού και τις τραγανές πιτούλες.

 

Παρόμοιες συνταγές

Top