Χοιρινά κεφτεδάκια με κρασάτη σάλτσα για πολύ σλούρπ!

Χοιρινά κεφτεδάκια με κρασάτη σάλτσα;Μπορείτε να κάνετε σλουρπ απο τώρα.Δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς.Και που να δείτε τι σλουρπ θα κάνετε.οταν τα δοκιμάσετε.ψήνονται στον φούρνο και σερβίρονται με μια απίθανη σάλτσα κρασιού που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

400 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
400 γρ. χοιρινός κιμάς από σπάλα
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
1 κοφτή κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα (σε καλά μπαχαράδικα)
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι (ή περγαμόντο όταν είναι στον καιρό τους)
1/2 φλιτζ. τσαγιού ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (τα φύλλα)
80 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας λευκό, ξηρό, αρωματικό κρασί (προτιμότερο Μαλαγουζιά, «περασμένη» από βαρέλι)
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
1/2 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κρύο νερό

Για τη σάλτσα

600 ml λευκό αρωματικό κρασί (προτιμότερο Μαλαγουζιά «περασμένη» από βαρέλι)
8 ξεροί χουρμάδες (ή ξερά βερίκοκα), χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένοι
1 μικρό φύλλο αρμπαρόριζας (προαιρετικά)
3 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους

Παρόμοιες συνταγές

Top