Ρολάκια μελιτζάνας γεμισμένα με κιμά

 

 

Ρολάκια μελιτζάνας.Ενας ωραίος μεζές που μπορεί να συνοδευθεί με μπύρα.

 

Υλικά για 4 άτομα

5 μελιτζάνες

1/2 κιλό κιμά

1 κουτ. σούπας Knorr Extra Γεύση Λαχανικών

1 φακελάκι κουκουνάρια

200 γρ. τριμμένο Gouda & λίγο Ένταμ

1 ξερό κρεμμύδι

1 κουτ. Σούπας κέτσαπ Hellmann’s

1 Pumarro ψιλοκομμένο

Μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

ελάιολαδο Άλτις Κλασσικό

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και κόβουμε σε μακρόστενες φέτες τις μελιτζάνες και τις σoτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι.

2. Μέσα σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κουκουνάρια, τον μαιντανό, την κέτσαπ, τα τυριά και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

3. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.

4. Φτιάχνουμε τα ρολάκια, παίρνοντας μία φέτα μελιτζάνας και βάζοντας γέμιση μέχρι να μπορεί να διπλωθεί σε ρολλό, και στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

5. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το Knorr Extra Γεύση Λαχανικών, το ψιλοκομμένο Pummaro, λίγο αλάτι και λίγο λάδι και τα ρίχνουμε πάνω από τα ρολλάκια έτσι ώστε να πάει παντού.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά.

Παρόμοιες συνταγές

Top