Μύδια αχνιστά

 

 

Μύδια αχνιστά.Μια συνταγή με οπαδούς φανατικούς.Μεζές νόστιμος και αφροδισιακός.

 

Υλικά

1 κιλό μύδια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά σούπας κρεμμύδι σε κυβάκια

1 κουταλιά σούπας πιπεριά πράσινη σε κυβάκια

200 γρ νερό

100 γρ λάδι

100 γρ κρασί λευκο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια βγάζουμε τα μουστάκια τους και τα τρίβουμε με σύρμα να καθαρίσουν γιατί το ζουμάκι είναι πολύ νόστιμο.

Βάζουμε τα μύδια σε μια κατσαρόλα με το νερό το σκόρδο τα λάδι την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά σκεπασμένα με καπάκι.

Κουνάμε και την κατσαρόλα μας να ανακατευτούν.

Σε περίπου 5 λεπτά τσεκάρουμε αν τα μύδια μας έχουν ανοίξει, προσθέτουμε το κρασί και τα ξαναβράζουμε σκεπασμένα άλλα 3 λεπτά.

 

Σερβίρονται καυτά.

Παρόμοιες συνταγές

Top