Αντσούγια με γαύρο ο μεζές των κλασσικών μερακλήδων

Αντσούγια με γαύρο.Αυτός είναι ο κλασσικός μεζές των μερακλήδων που τους αρέσει το καλό τσίπουρο και που το έχουν στην καθημερινότητα τους.Φτιαξτε αυτή την συνταγή.Δεν χαλάει ποτέ,και πάντα θα είστε ετοιμοπόλεμοι για να προσφέρετε έναν καλό μεζέ!

 

Υλικά

2 κιλά γαύρος

500γρ χονδρό αλάτι

Εκτέλεση

Τους πλένουμε καλά και αφαίρουμε εντόσθια και κεφάλι.

Ρίχνουμε μία στρώση αλάτι στο πάτο ενός δοχείου και στρώνουμε μία σείρα από τα ψάρια προς μία κατεύθυνση.

Καλύπτουμε με μία στρώση αλάτι. Τοποθετούμε άλλη μία στρώση με γαύρους κάθετα σε σχέση με τους προηγούμενους γαύρους και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι τέλος.

Ρίχνουμε αρκετό αλάτι στη τελευταία στρώση και τοποθετούμε ένα βάρος ώστε να πιέζει το πάστωμα.

Διατηρούμε σε σκιερό μέρος για 60 μέρες।

καλή επιτυχία!!

Παρόμοιες συνταγές

Top