Τσιγαρέλι απο την Κέρκυρα

Τσιγαρέλι.Αυτό το λαδερό έχει πατρίδα του την Κέρκυρα και είναι ότι πιο υγιεινό υπάρχει στον χώρο της μαγειρικής.

Υλικά

Χόρτα της εποχής 2 κιλά (βλήτα και καυκαλίθρες)

Κρεμμυδάκια φρέσκα 7 τεμ.

Σκόρδο 4 σκελίδες

Καυτερή πάπρικα 1/2 κουτάλι της σούπας

Γλυκιά πάπρικα 1/2 κουτάλι της σούπας

Μάραθο 1/2 ματσάκι ή δυόσμο

Άνιθο 1/2 ματσάκι

Ελαιόλαδο 250 γρ.

Αλάτι

Ντοματοπολτό 1 1/2 κουτάλι της σούπας

Νερό για το βράσιμο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία, μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα χόρτα και αλάτι και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Μόλις βράσουν τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε κάπου το νερό τους. Στην ίδια κατσαρόλα αφού την σκουπίσουμε από το νερό, ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια που τα έχουμε καθαρίσει και πλύνει, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα και τον ντοματοπολτό. Τα σοτάρουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το νερό από τα χόρτα που κρατήσαμε , χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Δεν πρέπει να μείνουν με πολλά υγρά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και 2 κρεμμυδάκια που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Σερβίρεται χλιαρό και συνοδεύεται με φρέσκο ψωμί και νούμπουλο (Κερκυραϊκό αλλαντικό).

Παρόμοιες συνταγές

Top