Πατάτες γιαχνί

Πατάτες γιαχνί.Όταν λέμε πατάτες γιαχνί μιλάμε για Ελλάδα.Ενα Ελληνικότατο φαγητό,αγαπημένο σχεδόν όλων των νοικοκυριών.

Υλικά

Πατάτες 7 μέτριου μεγέθους

Κρεμμύδια 2 μεγάλα

Μαϊντανός μισό ματσάκι ψιλοκομμένο

Ντομάτες ψιλοκομμένες 5 μεγάλες ψιλοκομμένες

Πελτές ντομάτας 1 κουταλιά σούπας

Σκόρδο 3 σκελίδες

Ελαιόλαδο 1 μεγάλη κούπα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα χονδροκομμένα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε νεράκι τόσο όσο να σκεπάσει το φαγητό και το ψήνουμε για περίπου μισή ώρα. Το βγάζουμε από την φωτιά αφού ελέγξουμε αν είναι έτοιμο τρυπώντας την πατάτα με ένα μαχαιράκι. Φοβερή γεύση έχει αν τρίψουμε απο πάνω φέτα.

Top