Κεφτέδες με τοματίνια

 

Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο για 3’. Αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5'.

Συστατικά
 
 
  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος ΑΒ Fresh to Go
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για το σερβίρισμα)
  • 250 γρ τοματίνια στρογγυλά ή χρωματιστά (για το σερβίρισμα)
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (και λίγο ακόμη για το άλειμμα της φόρμας μάφιν)
  • 2 κουτ. γλυκού αλατοπίπερο
  • 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά
  • 1 μπαστουνάκι σέλερι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψυλοκομμένο
  • 1 μεσαίο καρότο ψιλοκομμένο σε κυβάκια ή τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, κομμένη στα 2, χωρίς το φύτρο
  • 2 αβγά μεσαίου μεγέθους
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 5 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 5 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο φρέσκο (για το σερβίρισμα)
  • ρύζι λευκό (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
1. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι, σέλερι και καρότο και σοτάρουμε για 3’.2. Αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5'.3. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη σόγια σος.4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και 1 κουτ. σούπας από το μίγμα κέτσαπ-σόγιας.5. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες (8 τμχ), τους βάζουμε στη λαδωμένη φόρμα μάφιν και αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα κέτσαπ-σόγιας.6. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τοματίνια μαζί με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και τα φύλλα δενδρολίβανου.7. Τα τοποθετούμε στις υπόλοιπες θήκες και ψήνουμε στους 190 οC για 20’.8. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τα τοματίνια, έξτρα κέτσαπ και ρύζι!

 

Παρόμοιες συνταγές

Top