Μοσχαράκι Μπουργκινιόν

Εκτελέστε αυτή τη συνταγή για μοσχαράκι και είναι σίγουρο ότι θα σας αρέσει πάρα πολύ.

Υλικά για 4 άτομα

20 γρ. Αλεύρι

20 γρ. ζάχαρη

2 Κύβους Βοδινού της Knorr

1 μπουκέ γαρνί – δάφνη, πράσο, μαϊντανό, θυμάρι

100 γρ. Κρεμμύδι και καρότα

Κρασί κόκκινο

8 μανιτάρια φρέσκα

800 γρ. Σπάλα μοσχάρι

100 γρ. μπέικον

20 γρ. Βιτάμ

Αλάτι, πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο

12 μικρά κρεμμύδια

Ελαιόλαδο Άλτις Κλασσικό

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια των 50 γρ. περίπου και κόβουμε τα αρωματικά λαχανικά (κρεμμύδι & καρότο) σε μικρούς κύβους.

Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτουμε τα αρωματικά λαχανικά ανακατεύοντας τα. Πουδράρουμε με το αλεύρι αφήνοντας το να καεί για λίγα λεπτά και σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό μόσχου, τις σκελίδες σκόρδου και το μπουκέ γαρνί. Αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για λίγα λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για περίπου 2 ώρες.

Για τη γαρνιτούρα Μπουργκινιόν

8 μανιτάρια λευκά

12 κρεμμυδάκια μικρά

100 γρ. Μπέικον

20 γρ. Ζάχαρη

20 γρ. Βιτάμ

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και χαράσσουμε σταυρωτά τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε να βράσουν με λίγο νερό, ζάχαρη, αλάτι και λίγο Βιτάμ Culinese μέχρι να γλασάρουν.

2. Κόβουμε το μπέικον σε χοντρούς κύβους, το ζεματίζουμε ελαφρά και στη συνέχεια το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε τέταρτα και τσιγαρίζουμε γρήγορα μαζί με το μπέικον.

4. Βγάζουμε τα κομμάτια κρέατος σε μια άλλη κατσαρόλα, περνάμε τη σάλτσα από σίτα, προσθέτουμε μέσα τη γαρνιτούρα μπουργκινιόν και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.

5. Σερβίρουμε σε πιάτο γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Παρόμοιες συνταγές

Top