Μοσχαράκι κοκκινιστό Οσομπούκο και τι στον κόσμο

 

 

Η συνταγή αυτή είναι αρκετά δύσκολη και θα σας κουράσει αρκετά,αλλά αν φάτε απο αυτό το μοσχαράκι να είστε σίγουροι οτι δεν θα ξαναφάτε μοσχαράκι με διαφορετικό τρόπο απο αυτόν.

 

Υλικά
  • 4 φέτες από κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο), γύρω στα 400 - 500 γρ. η κάθε μία
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα (ή 1.200 γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες - στην εποχή τους)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 150 ml κρασί λευκό (κατά προτίμηση ξηρό λευκό Μοσχάτο)
  • 250 ml ζωμός κότας ή νερό
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 δαφνόφυλλο, φρέσκο ή ξερό
  • 5 - 6 κλωνάρια θυμάρι (ή 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 ματσάκι μαιντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)
  • άγουρο ελαιόλαδο για το τελείωμα
  • Αυτή η συνταγή είναι για 4 μερίδες....Καλή επιτυχία

 

Παρόμοιες συνταγές

Top