Μπούτι χοιρινό γλασαρισμένο

 

 

Γι αυτό το υπέροχο μελωμένο γουρουνόπουλο χρειάζονται 4 λεπτά προετοιμασίας.Συνταγή που αξίζει τον κόπο να την εκτελέσετε.

 

Υλικά

Για Μπούτι χοιρινό γλασαρισμένο

1 μπούτι (περίπου 3 κιλά) χοιρινό με την πέτσα

5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες

½ φλιτζ. τσαγιού μέλι θυμαρίσιο

Χυμό από 2 πορτοκάλια

Χυμό από 2 λεμόνια

1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Τρυπάμε με ένα μυτερό μαχαίρι την πέτσα και μπήγουμε τις φέτες σκόρδου. Αλατοπιπερώνουμε καλά το μπούτι και το βάζουμε σε ρηχό ταψί ή λαμαρίνα. Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220° C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 30' περίπου, έως ότου ροδίσει. Κατόπιν, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180° C, σκεπάζουμε το μπούτι (με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1,5 ώρα. Αλείφουμε στη συνέχεια το κρέας με το μέλι, το περιχύνουμε με τους χυμούς, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο και το ψήνουμε για άλλη 1,5 ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας περιχύνουμε συχνά το μπούτι με τα υγρά του ταψιού. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε σκεπασμένο για 20', να ανακτήσει τους χυμούς που βγαίνουν στην επιφάνεια ως φυσαλίδες. Το σερβίρουμε ολόκληρο και κόβουμε φέτες στο τραπέζι. Συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ γλυκοπατάτας.

 

Σημείωση: Να θυμάστε ότι όσα κιλά είναι το κρέας τόση ώρα διαρκεί και το ψήσιμο, συν 30' για το ρόδισμα στην αρχή.

Παρόμοιες συνταγές

Top