Μπριζόλα μοσχαρίσια με ρύζι

 

 

Μπριζόλα με ρυζάκι.Είναι δυναμωτική και γευστικότατη.Και χωρίς πολλές θερμίδες.

 

Υλικά

2 Μπριζόλες Μοσχαρίσιες

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Ντομάτα Φρέσκια

Ρύζι για σπυρωτό πιλάφι

Λάδι

Εκτέλεση

Τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά.

Τοποθετούμε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νεράκι και βάζουμε τις μπριζόλες.

Κλείνουμε με καπάκι για να επιταχυνθεί το ψήσιμο και μετά από 2' γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 φορές για να ψηθούν καλά και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε σε κάθε μπριζόλα τη φρέσκια ντομάτα που έχουμε κόψει σε φέτες.

Για το ρύζι βάζουμε νερό να βράσει (5 ποτήρια) και προσθέτουμε το αλάτι και το ρύζι (2 ποτήρια) και μέχρι να πιει το ζουμί ανακατεύουμε συχνά.

Μόλις βράσει προσθέτουμε λίγο λαδάκι ή βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο βάζοντας μια μπριζόλα, 1 κύπελλο ρύζι και λίγο λαδάκι ωμό πάνω στη μπριζόλα.

Συνοδεύστε με σαλάτα πράσινη για ένα τέλεια ισορροπημένο γεύμα.

Παρόμοιες συνταγές

Top