Το αγαπημένο σε όλους μας σουβλάκι

 

 

Σουβλάκι.Ποιός μπορεί να αντισταθεί και μόνο στο άκουσμα του.Το σουβλάκι είναι διαδεδομένο και αγαπημένο,ιδιαιτερα στην Βόρεια Ελλάδα.Είναι ενα χωριό λίγο εξω απο την Θεσσαλονίκη με την ονομασία Αγιος Πρόδρομος.Αυτό το χωριό εχει παράδοση στο σουβλάκι.Με το που μπαινει στο χωριό κάποιος στον κεντρικό τον δρόμο,συναντάει δεξιά και αριστερά μαγαζιά που εξιδειδικεύοντε στο σουβλάκι.Πολύς κόσμος ξεκινάει απο μακριά,για να πάει εκδρομή στον Αγιο πρόδρομο,με αφορμή το σουβλάκι.

 

Το σουβλάκι στον Αγιο πρόδρομο έγινε αγαπητό λόγω της κτηνοτροφίας που υπάρχει στην περιοχή,αλλα αυτό που το ώθησε είναι,οτι τα παλιά χρόνια πριν γίνει ο νέος δρόμος Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής όλοι οι εκδρομείς που πήγαιναν και ερχόντουσαν από την Χαλκιδική περνούσαν υποχρεωτικά μέσα απο το χωριό αυτό.Αναγκασμένοι να κόψουν ταχύτητα λοιπόν και ταλαιπωρημένοι και πεινασμένοι από το ταξίδι τα πρώτα μαγαζιά που είχαν ανοίξει με τις μυρωδίες των σουβλακίων ανάγκαζαν τους ταξιδιώτες σε υποχρεωτικό διάλλειμα.Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία με το σουβλάκι στον Άγιο Πρόδρομο.

Στο σπίτι τώρα τα αγαπημένα μας σουβλάκια!

Συστατικά

  • 600 γραμμάρια κρέας χοιρινό κομμένο μικρά κομμάτια.
  • 3 πιπεριές πράσινες κομμένες μεγάλα καρέ.
  • 2 σφιχτές ντομάτες κομμένες κομμάτια.
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα κομμάτια.
  • Αλατοπίπερο.
  • Λάδι.
  • Περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ τα κομμάτια του κρέατος με τα κομμάτια της ντομάτας, της πιπεριάς και του κρεμμυδιού.
  • Αλείφουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια μας,
  • Τα αφήνουμε αρκετές ώρες να μαριναριστούν.
  • Ψήνουμε σε ψηστιέρα η τοστιέρα ζεστή ,σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Γαρνίρουμε κατά βούληση, με ρυζάκι πιλάφι η πατάτες τηγανητές η πουρέ.

Παρόμοιες συνταγές

Top