Πολίτικο μοσχαράκι με μελιτζάνα

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

 

Μοσχαράκι με μελιτζάνα.Λίγο βαρύ φαγητό γι αυτούς που έχουν ευαισθητα στομάχια.αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ καλό φαγητό

 

 

Υλικά για το κρέας

800 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 8

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες στα 8

2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

λίγο ελαιόλαδο

1 στικ κανέλας

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

τυρί φέτα για το γαρνίρισμα

Υλικά για τις μελιτζάνες

3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση και χαραγμένες

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

αρωματικά(δενδρολίβανο,ρίγανη,θυμάρι κατά προτίμηση φρέσκα)

 

1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Αλευρώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Αδειάζουμε σε μία γάστρα ή σε μία σακούλα ψησίματος και ψήνουμε για 80 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε και αυτές στους 180 βαθμούς για περίπου 45-55 λεπτα ή μέχρι να ψηθούν, αλλά προσοχή γιατί καίγονται εύκολα.

Για να σερβίρουμε βάζουμε κρέας και λαχανικά πάνω στις μελιτζάνες, ρίχνουμε λίγο από το ζουμάκι που έχει μείνει, τρίβουμε λίγη φέτα και πασπαλίζουμε όμορφα από πάνω.

Παρόμοιες συνταγές

Top