Γουρουνόπουλο με οινομέλι που δίνει άρωμα απο το βαθύ παρελθόν

 

 

Γουρουνόπουλο με οινομέλι.Τα αρχαία χρόνια και λίγο μετά την περίοδο των Κομνηνών οι εύποροι της εποχής εκείνης μπορούσαν μόνο να φάνε γουρουνόπουλο με οινομέλι,λευκό ψωμί και ροδοζάχαρη, ενώ η κατώτερη οικονομική τάξη τρέφεται με πολτό (φάβα) από μαυρομάτικα φασόλια, σαλιγκάρια και ψωμί σίκαλης.

Διαβάστε περισσότερα: Γουρουνόπουλο με οινομέλι που δίνει άρωμα απο το βαθύ παρελθόν

Μπριζόλες με μουστάρδα και Σουμάκ στον φούρνο

 

 

Οι μπριζόλες Σουμάκ έχουν κάτι το δικό τους.Έχουν κάτι το ιδιαίτερο.Κάτι που μόνο αν τις δοκιμάσεις θα καταλάβεις αυτό που γράφουμε.Ειναι ενα φαγητό που μπορείς να κάνεις εντύπωση στον συνδαιτυμόνα σου,ότι μαγειρεύεις με δικό σου τρόπο,και βάζεις την δική σου στάμπα στο φαγητό.Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες για να κάνουν εντύπωση στον καλό τους στο πρώτο τραπέζι,μαγείρευαν μπριζόλες Σουμάκ.

Διαβάστε περισσότερα: Μπριζόλες με μουστάρδα και Σουμάκ στον φούρνο

Το αγαπημένο σε όλους μας σουβλάκι

 

 

Σουβλάκι.Ποιός μπορεί να αντισταθεί και μόνο στο άκουσμα του.Το σουβλάκι είναι διαδεδομένο και αγαπημένο,ιδιαιτερα στην Βόρεια Ελλάδα.Είναι ενα χωριό λίγο εξω απο την Θεσσαλονίκη με την ονομασία Αγιος Πρόδρομος.Αυτό το χωριό εχει παράδοση στο σουβλάκι.Με το που μπαινει στο χωριό κάποιος στον κεντρικό τον δρόμο,συναντάει δεξιά και αριστερά μαγαζιά που εξιδειδικεύοντε στο σουβλάκι.Πολύς κόσμος ξεκινάει απο μακριά,για να πάει εκδρομή στον Αγιο πρόδρομο,με αφορμή το σουβλάκι.

Διαβάστε περισσότερα: Το αγαπημένο σε όλους μας σουβλάκι

Πατάτες στον φούρνο με μοσχαράκι

 

 

Και σε ποιόν δεν αρέσει το μοσχαράκι στον φούρνο με πατάτες,και μπόλικο λεμονάκι στις πατάτες ε;..Είναι ένα εύκολο και ποιοτικό φαγητό.Όσο πιο πολύ μεράκι βάλεις,τόσο πιο νόστιμο και τρυφερό θα το απολαύσεις.

Διαβάστε περισσότερα: Πατάτες στον φούρνο με μοσχαράκι

Παρόμοιες συνταγές

Top