Παραδοσιακοί μοναστηριακοί κουραμπιέδες

 

 

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες.Οι κουραμπίεδες που ξέρει και φτιάχνει η γιαγιά μας και όσους τους αρέσει η παράδοση.

Μερίδες: 100
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20-30 λεπτά

Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη, τη φυτίνη και τα χτυπάμε για 15’ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κρέμα.

2. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και τα αυγά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τις βανίλιες και 5 κ.σ. από το αλεύρι για να μην κόψει το μείγμα με την προσθήκη του κονιάκ. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι.

3. Προσέχουμε ώστε να προσθέσουμε αλεύρι όσο σηκώσει. Ίσως να μην το πάρει όλο το μείγμα. Καλό είναι να τελειώσουμε το ζύμωμα στο χέρι.

4. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170οC για 20-30 λεπτά.

5. Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη.

6. Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.

 

Παρόμοιες συνταγές

Top