Δίχρωμα κουλουράκια

Τα δίχρωμα κουλουράκια εκτός από την υπέροχη γεύση πού έχουν προσφέρουν στο μάτι μιά πολύ ωραία αισθητική.Και μόνο που τα βλέπεις σου έρχεται να τα αρπάξεις όλα.Αυτά τα κουλουράκια είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσουν τον καφέ σας.

 

Υλικά :
220 γρ. μαργαρίνη soft
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουερ
3 βανίλιες  (2 για το λευκό μείγμα και 1 για το σοκολατένιο)
25-30 γρ. κακάο σκόνη


Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ χτυπάμε 110 γρ. μαργαρίνης με 50 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια ωραία κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μπολ 50 γρ. κορν φλάουερ, 110 γρ. αλεύρι και τις 2 βανίλιες. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα υπόλοιπα 110 γρ. μαργαρίνης με τα 50 γρ. ζάχαρης όπως και πριν. Μόλις το μείγμα αφρατέψει σταματάμε το χτύπημα, συμπληρώνουμε στο μπολ το υπόλοιπο κορν φλάουερ, το αλεύρι, την μία βανίλια και το κακάο. Ανακατεύουμε και μόλις έχουμε το ζυμάρι μας έτοιμο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε και αυτό στο ψυγείο για ακριβώς τον ίδιο χρόνο.

Παρόμοιες συνταγές

Top