Κυδώνι στο φούρνο - Μαρμελάδα κυδώνι ρόδι

Ηρθε η σειρά των κυδωνιών. Εκτός από τα δικά μας κυδώνια έφερε και ο κουμπάρος μας μια τεράστια σακούλα γιατί ξέρει ότι κάτι θα βρω να κάνω και έτσι τα κυδώνια μας ήταν πολλά περισσότερα από ότι περίμενα.

Έκανα την μαρμελάδα μου με μια μικρή παραλλαγή έκανα τα κυδώνια στο φούρνο και έκανα και μια κομπόστα για τις ανάγκες της τάρτας που θα δούμε στην επόμενη ανάρτηση.

Όλα έγιναν καταπληκτικά μια και το κυδώνι μπορεί να μην τρώγεται ωμό αλλά ψημένο και βρασμένο είναι καταπληκτικό. Ευχαριστώ πολύ και τον Θάνο για την συνεισφορά του και ελπίζω να του άρεσε η μαρμελάδα!!!
 
Υλικά:
 Για ένα κιλό κυδώνια (καθαρισμένα)
400 γρ. ζάχαρη
νερό 
γαρύφαλλα (καρφάκια)
 
Εκτέλεση:
 
Πλένετε καλά τα κυδώνια σας , τα κόβετε  στα τέσσερα και αφαιρείτε  τα κουκούτσια και το σκληρό κομμάτι (όπως θα καθαρίζατε τα μήλα). Μην αφαιρέσετε τη φλούδα του κυδωνιού. Εάν σας φαίνονται μεγάλα τα κομμάτια κόψτε τα και σε μικρότερες φέτες. Αραδιάστε σε ταψί με την φλούδα προς τα πάνω.
 
Καρφώστε σε κάθε κυδώνι ένα γαρύφαλλο, σκεπάστε σχεδόν μέχρι επάνω τα κυδώνια με νερό και απλώστε την ζάχαρη να πάει παντού. Ψήστε στους 170 C για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να πάρουν αυτό το υπέροχο κόκκινο χρώμα να έχει σωθεί το νερό και να έχει γίνει ένα υπέροχο σιρόπι κυδωνιού.
 
Για να μην σας καεί η επάνω μεριά από τα κυδώνια θα πρέπει μετά από την μια ώρα ψησίματος να τα γυρίζετε τακτικά (ανά μισή ώρα). 
Σερβίρετε με άγλυκη σαντιγί μόλις έχουν πάρει θερμοκρασία χώρου. Αν σας περισσέψουν σκεπάστε τα με διαφάνεια και καταναλώστε τα την άλλη μέρα. Δεν χρειάζεται να μπουν στο ψυγείο.
 
Πηγή http://daxtilostovazo.blogspot.gr

Παρόμοιες συνταγές

Top