Κορμός πορτοκάλι σοκολάτα

 

 

Παρασκευάζετε το  Μίγμα για Παγωτό με γεύση Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες χρησιμοποιώντας χυμό πορτοκάλι, 150 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα και το γιαούρτι και το χωρίζετε στη μέση.
Λιώνετε τη  Σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα.
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα στη μισή ποσότητα του παγωτού και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
Σε μία μακρόστενη φόρμα βάζετε τη μισή ποσότητα του παγωτού και από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη μισή ποσότητα της σοκολάτας, δημιουργώντας 2 στρώσεις ή -αν θέλετε- ανακατεύετε με ένα πηρούνι για να δημιουργήσετε ενδιάμεσα κύματα.

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας ή της επιλογής σας ψιλοκομμένα
1 1/2 κουταλιά της σούπας άνθος αραβοσίτου
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας μαλακή μαργαρίνη
5 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
100 γραμμάρια φουντούκια
Νερό

 

 

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη, ενώ σε ένα φλιτζάνι βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού και μετά  συμπληρώνουμε όσο χρειάζεται με νερό.
Προσθέτουμε στη λιωμένη μαργαρίνη το νερό με το χυμό, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τέλος το άνθος αραβοσίτου.

Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Παράλληλα, σπάμε τα γεμιστά μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σας σε μια λαδόκολλα και σχηματίζουμε τον κορμό για να τον βάλουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

 

 

 

Παρόμοιες συνταγές

Top