Καρυδόπιτα με σοκολάτα και καφέ

 

 

Καρυδόπιτα με σοκολάτα και καφέ.Τι να λέμε.Εδώ ότι και να γράψουμε θα το αδικήσουμε αυτό το γλυκό.Απλά φτιάξτε το!

 

Υλικά

3 αυγά

100 γραμμ. ζάχαρη

150 γραμμ. αλεύρι

60 γραμμ. αμύγδαλο (σε σκόνη)

125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

150 γραμμ. γάλα

200 γραμμ. καρύδια τριμμένα

100 γραμμ. κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί)

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

200 γραμμ. ζάχαρη

200 γραμμ. νερό

2 φλιτζανάκια καφέ espresso

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν αρκετά.

Ρίχνουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Ακολούθως, προσθέτουμε το βούτυρο, στη συνέχεια τη σοκολάτα και, τέλος, τα καρύδια. Προσέχουμε να ανακατεύουμε συνέχεια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη κατά προτίμηση παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ.

Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με ζάχαρη.

Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στην καρυδόπιτα που έχει κρυώσει.

Τέλος, πασπαλίζουμε τριμμένο καρύδι.

Παρόμοιες συνταγές

Top