Zελέ με γκρέιπ φρουτ

Αυτό είναι είναι ένα πολύ διαφορετικό ζελέ.Για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα ζελέ.

Υλικά

2 γκρέιπ φρουτ

2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη σκόνη

2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμός πορτοκαλιού

2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη

φετάκια γκρέιπ φρουτ για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα γκρέιπ φρουτ, αποσπάτε τις φέτες και αφαιρείτε τη διάφανη μεμβράνη τους. Διαλύετε τη ζελατίνη σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού και την τοποθετείτε επάνω από νερό που σιγοβράζει. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτετε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε 1΄-2΄ επάνω σε μπεν μαρί. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα.

Βυθίζετε στο ζελέ τις καθαρισμένες φέτες γκρέιπ φρουτ και το αφήνετε να σφίξει στο ψυγείο 5-6 ώρες. Ξεφορμάρετε το ζελέ σε πιατέλα και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες. Γαρνίρετε με φετάκια γκρέιπ φρουτ.

Παρόμοιες συνταγές

Top