Καρυδόπιτα με κρέμα

 

 

Καρυδόπιτα με κρέμα.Είναι που είναι η καρυδόπιτα από μόνη της ένας πειρασμός,φανταστείτε με την κρέμα τι μπορεί να γίνει.Γι αυτό μην το φαντάζεστε και ξεκινάτε να το φτιάχνετε!

 

Υλικά

1 κουτί Καρυδόπιτα ΓΙΩΤΗΣ

750 γρ. (3 ¾ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

8 αυγά

1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ

1400 ml (7 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

2 κουτ. σούπας Grand Marnier

350 γρ. (1¾ φλιτζ. τσαγιού ) βούτυρο ή μαργαρίνη

1 φακελάκι Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ

Κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Μίγμα Καρυδόπιτας σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, το απλώνετε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28-32 εκατοστά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Ετοιμάζετε το Σιρόπι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας επιπλέον 150 γρ. ζάχαρη και 100 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) νερό. Σιροπιάζετε και αφήνετε το γλύκισμα να κρυώσει καλά. Σε μία κατσαρόλα βάζετε 5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Άνθος Αραβοσίτου και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Προσθέτετε τα 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το ποτό και βάζετε το κατσαρόλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο ή τη μαργαρίνη και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά. Στο μπολ του μίξερ βάζετε το υπόλοιπο γάλα (1 φλιτζ. τσαγιού), προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου garni και χτυπάτε για 5 λεπτά. Ανακατεύετε το έτοιμο garni με την κρύα κρέμα. Σερβίρετε κάθε κομμάτι Καρυδόπιτας περιχύνοντάς το με κρέμα και γαρνίροντάς το με λίγη κανέλα.

Παρόμοιες συνταγές

Top