Γλυκό βερύκοκο
Αυτό το γλυκό του κουταλιού όποιος δεν το δοκίμασε,τότε δεν ξέρει τι εστί βερύκοκο.
Υλικά
1 1/4 βερύκοκα (οχι πολυ ωριμα)
1 1/4 κιλου ζαχαρη
1 φλ. τσ. νερο
1 κ.γλ. χυμος λεμονι
2 βανιλιες
3 κ.σ. ασβεστη
αμυγδαλα
Εκτέλεση
- Αφαιρουμε την φλουδα και τα κουκουτσια.
- Βαζουμε σε λεκανη τον ασβεστη με 8-10 ποτ. νερο και βαζουμε μεσα τα βερυκοκα για 1-2 ωρες.
- Ξεβγαζουμε και αφηνουμε σε πετσετα να στραγγισουν.
- Βραζουμε την ζαχαρη με το νερο να γινουν πυχτο σιροπι. Αφηνουμε να κρυωσει.
- Βαζουμε σε καθε βερυκοκο, μισο αμυγδαλο και το ριχνουμε στο σιροπι.
- Βραζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να δεσει το γλυκο.
- Τελος βαζουμε τις βανιλιες και το λεμονι και αφηνουμε να παρει 1-2 βρασεις ακομα.