Κρέμα με φράουλες και Πάβλοβα

 

 

Και ποιός δεν αγαπάει την σοκολάτα και δεν θέλει να την απολαμβάνει σε όλες τις μορφές τις.Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που προτιμάνε τα λευκά γλυκά.Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε γλυκά που θα κλέψουν την παράσταση ακόμα και στις επικείμενες γιορτινές μέρες!

 

Υλικά:

1 μεγάλη στρογγυλή έτοιμη μαρέγκα
250 γραμ κρέμα γάλακτος
1 πρέζα βανίλια
4κ.σ. ζάχαρη άχνη
20 ολόκληρες καλά καθαρισμένες φράουλες

Για τη σάλτσα
20 μεγάλες καθαρισμένες φράουλες
1 σφινάκι λεμοντσέλο
4 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και τη χτυπάτε μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Ρίχνετε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάζετε την έτοιμη σαντιγί στο ψυγείο να περιμένει.

Παίρνετε τη μεγάλη στρογγυλή μαρέγκα και τη βάζετε σε ένα μεγάλο δίσκο. Ρίχνετε τη μισή σαντιγί και την απλώνετε με ένα μαχαίρι. Καρφώνετε επάνω της τις 20 ολόκληρες φράουλες. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή σαντιγί να σκεπάσει τις φράουλες. Ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ρίχνετε στο μπλέντερ τις 20 καθαρισμένες φράουλες, το σφινάκι του λεμοντσέλο και 4 κουτ σούπας ζάχαρη. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα. Όταν είναι να σερβίρετε βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το περιχύνετε με τη σάλτσα.

Συνταγή: eliasmamalakis.gr

 

Παρόμοιες συνταγές

Top