Μανταρίνι μαρμελάδα

 

 

Το μανταρίνι όταν είναι στην εποχή του είναι ότι πρέπει να το φτιάξουμε μαρμελάδα για πρωινό.

Υλικά

20 μανταρίνια
2 λεμόνια
1125 ml νερό
675 γρ. ζάχαρη

Χρόνος Προετοιμασίας
1:30 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανταρίνια και και τα ξεφλουδίζουμε, ενώ κρατάμε τη φλούδα από 3 από αυτά. Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση και μετά σε τέταρτα και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις φλούδες τους.
Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια τα κόβουμε το ίδιο με τα μανταρίνια και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα ενώ προσθέτουμε και τις κομμένες σε κύβους φλούδες μανταρινιού.

Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανάβουμε τη φωτιά σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Όταν τα φρούτα πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για περίπου 60-75 λεπτά, ενώ κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Θα καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν θα έχει εξατμιστεί το νερό και έχει αρχίσει να πήζει.
Στη φάση αυτή μπορείτε με ένα μπλέντερ χειρός να λιώσετε όλα τα κομμάτια από την μαρμελάδα και να τις δώσετε την υφή που προτιμάτε μπορεί να καταναλωθεί και θα είναι το ίδιο νόστιμη όμως, εάν δεν επιθυμείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να κρυώσει και τη βάζουμε σε καθαρά αποστειρωμένα βαζάκια όπου και θα τη διατηρήσουμε

Παρόμοιες συνταγές

Top